dtHome = Vejle Amts Indkøbsforening
dtRootHome = Indkøbsforeninger

dtRoot = LRS
Tilmeld Nyhedsbreve
To dyrskuer – én weekend
  17 jun 2019

Landbrugsrådgivning Syd og Familielandbruget har haft travlt. Vi har nemlig været afsted til hele to dyrskuer i den forgangne weekend: Det Fynske Dyrskue og Horsens Dyrskue & Madmarked.

Både i Odense og Horsens havde LRS og Familielandbruget fokus på nogle top-aktuelle emner: Biodiversitet, bivenlighed og gode madvaner. Begge steder kunne besøgende også få et kig ind i et insekthotel, hvor der er gode levesteder for mange forskellige slags insekter.

Trods de enkelte byger var humøret højt. Der blev tid til mange gode snakke – også med børnene, der kom ivrigt anstigende på pedaltraktorer eller kæpheste.

Ifølge formand i Fyns Familielandbrug, Ib Jensen, er dyrskuet nemlig ikke bare et spørgsmål om at møde sine landmandskollegaer. ”Det er også et åbent landbrugsprojekt, hvor alle fra byen kan få lov at se: Hvad sker der på landet?”

 

Kæpheste og sækkeløb på Fyn

På Fyn havde Familieudvalget i år satset på nogle dyr, der er nemme at have med at gøre: Nemlig kæpheste.

Skoleelever fra Fjelsted Harndrup Skole havde været i fuld gang med at kreere historiske legeredskaber som stylter, sække og kæpheste i samarbejde med Fyns Familielandbrug.

Der var således fuld fart over feltet, da dyrskuet blev skudt i gang fredag morgen. Skoleelever fra hele Fyn dystede i æggeløb, sækkeløb, kæphesteløb, tovtrækning, styltegang og mange andre historiske lege.

Samtidig bød de dygtige konsulenter fra Landbrugsrådgivning Syd på gode tips til bivenlighed og biodiversitet, samt gode faglige snakke om planteavl, økologi, økonomi, jura eller husdyrhold over en god kop kaffe.

Familieudvalget satte desuden fokus på madspild. De uddelte nogle fine, nye brochurer fra Landbrug & Fødevarer, der giver gode råd til, hvordan man kan få brugt alle de råvarer, man allerede har hjemme i køkkenet.

Hør formand i Fyns Familielandbrug, Ib Jensen, byde velkommen til dyrskuet:

 

 

Frikadellemadder og pedaltraktorer i Horsens

I Horsens var der også rod. Bivenligt rod. De dygtige konsulenter i LRS var nemlig på pletten til at fortælle om alle de natur- og bivenlige tiltag, man kan gøre på sit landbrug. Der var også gode tilbud på rådgivning, gåde faglige dialoger – og kaffe.

Samtidig kørte børnene på nogle meget miljøvenlige traktorer: Nemlig pedal-traktorer.

Familieudvalget havde desuden gjort en madvogn klar, hvor besøgende kunne få danske kartofler eller frikadeller på et stykke rugbrød.

Se hvad formand, Sven Aage Steenholdt havde at sige om dyrskuet her: